Smažené brambory se shiokoji a česnekem
Yuhi Che, úžasná Japonka žijící přes deset let v Brně, nás stále zásobuje skvělými recepty, které kloubí jednoduchost a chuť. Jsme rádi, že si pro ně vybírá naše suroviny a ještě raději, že se s námi o tyto recepty dělí, protože pak mohou inspirovat i Vás 😊 Třeba jako tato varianta brambor s česnekem a shiokoji.
Ingredience:
- Brambory – 300 g
- Shiokoji – 1 pol. lžíce
- Česnek – 1 stroužek
- Bylinky či Nori – dle chuti
- Olivový olej na smažení
Postup:
- Čistěte brambory a nakrájejte je na kousky
- Uvařte brambory (v hrnci nebo na páře) 10 minut
- Rozehřejte olej na pánvi, přidejte brambory a osmažte, než chytí hnědou barvu
- Přidejte ostatní suroviny (česnek rozdrťte) a dobře promíchejte. Nechte dojít pár minut na vypnuté pánvi.
- Můžete hned servírovat
Jednoduché a skvělé jako příloha nebo jen tak na chuť...