Smažené brambory se shiokoji a česnekem

Yuhi Che, úžasná Japonka žijící přes deset let v Brně, nás stále zásobuje skvělými recepty, které kloubí jednoduchost a chuť. Jsme rádi, že si pro ně vybírá naše suroviny a ještě raději, že se s námi o tyto recepty dělí, protože pak mohou inspirovat i Vás 😊 Třeba jako tato varianta brambor s česnekem a shiokoji.

 

Ingredience:

  • Brambory – 300 g
  • Shiokoji – 1 pol. lžíce
  • Česnek – 1 stroužek
  • Bylinky či Nori – dle chuti
  • Olivový olej na smažení

Postup:

  1. Čistěte brambory a nakrájejte je na kousky
  2. Uvařte brambory (v hrnci nebo na páře) 10 minut
  3. Rozehřejte olej na pánvi, přidejte brambory a osmažte, než chytí hnědou barvu
  4. Přidejte ostatní suroviny (česnek rozdrťte) a dobře promíchejte. Nechte dojít pár minut na vypnuté pánvi.
  5. Můžete hned servírovat

 

Jednoduché a skvělé jako příloha nebo jen tak na chuť...

 

Zpět do obchodu