Zdravá verze majonézy od Yuhi Che, kterou můžete vyzkoušet na desítky způsobů. Tak jak jste zvyklí používat klasickou majonézu. Příprava je opět jednoduchá a rychlá.
Ingredience:
- Tofu (silken variantu, pokud možno) – 150g
- Shiokoji – 1 pol. lžíce
- Ocet (jakýkoliv, který máte rádi, zde byl použit rýžový) – 1 pol. lžíce
- Olej (jakýkoliv, který máte rádi, zde byl použit rýžový) – 1 pol. lžíce
- Cukr – 1 pol. lžíce
Postup:
- Smíchejte tofu a shiokoji dokud nezískáte hladkou konzistenci
- Přidejte zbytek ingrediencí a dobře promíchejte
V lednici Vám Tofu majonéza vydrží 3-5 dní, ale nejlepší je samozřejmě čerstvá.
Dobrou chuť.