Smažené vepřové marinované v misu

Další recept z Japonska pro české masožrouty. Využijte v něm jak skvělou marinádu shiokoji, tak vaše oblíbené miso.

Ingredience:

  • Plátky vepřového – 400g
  • Shiokoji – 1 lžíce
  • Saké nebo bílé víno – 1 lžíce
  • Miso (Vaše oblíbené) – 1 lžíce
  • Mirin (pokud máte) – 1 lžíce
  • Cukr nebo med – 2 čajové lžičky
  • Rozmačkaný nebo nastrouhaný česnek – 1 čajová lžička
  • Nastrouhaný zázvor – 1 čajová lžička
  • Olej na smažení

Postup:

  1. Smíchejte všechny suroviny vyjma oleje
  2. V této směsi marinujte maso cca 1 hodinu
  3. Připravte si pánev, středně zahřejte a přidejte olej
  4. Osmažte maso, dokud nezíská hezkou hnědou barvu

Přidat můžete i lehce osmaženou cibuli.

Za recept děkujeme Yuhi Che, která již několik let žije v Brně a připravuje kuchařku jednoduchých japonských receptů pro naše kuchyně. Je nám ctí, že si vybrala naše produkty a vaří s nimi.

Zpět do obchodu