Další recept z Japonska pro české masožrouty. Využijte v něm jak skvělou marinádu shiokoji, tak vaše oblíbené miso.
Ingredience:
- Plátky vepřového – 400g
 - Shiokoji – 1 lžíce
 - Saké nebo bílé víno – 1 lžíce
 - Miso (Vaše oblíbené) – 1 lžíce
 - Mirin (pokud máte) – 1 lžíce
 - Cukr nebo med – 2 čajové lžičky
 - Rozmačkaný nebo nastrouhaný česnek – 1 čajová lžička
 - Nastrouhaný zázvor – 1 čajová lžička
 - Olej na smažení
 
Postup:
- Smíchejte všechny suroviny vyjma oleje
 - V této směsi marinujte maso cca 1 hodinu
 - Připravte si pánev, středně zahřejte a přidejte olej
 - Osmažte maso, dokud nezíská hezkou hnědou barvu
 
Přidat můžete i lehce osmaženou cibuli.

Za recept děkujeme Yuhi Che, která již několik let žije v Brně a připravuje kuchařku jednoduchých japonských receptů pro naše kuchyně. Je nám ctí, že si vybrala naše produkty a vaří s nimi.
