Další recept z Japonska pro české masožrouty. Využijte v něm jak skvělou marinádu shiokoji, tak vaše oblíbené miso.
Ingredience:
- Plátky vepřového – 400g
- Shiokoji – 1 lžíce
- Saké nebo bílé víno – 1 lžíce
- Miso (Vaše oblíbené) – 1 lžíce
- Mirin (pokud máte) – 1 lžíce
- Cukr nebo med – 2 čajové lžičky
- Rozmačkaný nebo nastrouhaný česnek – 1 čajová lžička
- Nastrouhaný zázvor – 1 čajová lžička
- Olej na smažení
Postup:
- Smíchejte všechny suroviny vyjma oleje
- V této směsi marinujte maso cca 1 hodinu
- Připravte si pánev, středně zahřejte a přidejte olej
- Osmažte maso, dokud nezíská hezkou hnědou barvu
Přidat můžete i lehce osmaženou cibuli.
Za recept děkujeme Yuhi Che, která již několik let žije v Brně a připravuje kuchařku jednoduchých japonských receptů pro naše kuchyně. Je nám ctí, že si vybrala naše produkty a vaří s nimi.