Bramborový salát s misem a hořčicí
Každý máme svůj recept na bramborový salát, no né? Jestli na ten svůj nedáte dopustit, není co řešit. Pokud ale občas rádi vyzkoušíte něco nového a máte rádi změnu, přijměte prosím inspiraci od Martina Baránka @martinbaranek_chef sous chefa z olomoucké Entrée restaurace na jeho variantu bramborového salátu.
Ingredience:
- Malé brambory – 800 g
- Kůra z citronu – 1 ks
- Červená cibule – 2 ks
- Bílé víno – 100 ml
- Kuřecí vývar – 300 ml
- Tymián - 1 snítka
- Kopr – 4 snítky
- Hrubozrnná hořčice - 1 lžíce
- Dijonská hořčice – 1 pol. lžíce
- Olivový olej - 3 lžíce
- Jablečný ocet – 3 pol. lžíce
- Shiro miso čočkové – 2 pol. lžíce
Postup:
- Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě na skus, poté nakrájejte na hrubá kolečka.
- Červenou cibuli nakrájejte na kolečka.
- Kopr nasekejte nadrobno.
- Víno zredukujte v hrnci na polovinu objemu.
- Přidejte kuřecí vývar, hořčici, tymián, kůru z jednoho citronu, ocet, olej a provařte 2 minuty.
- Odstavte a nechte 10 minut infuzovat.
- Poté do láku zašlehejte miso a vytáhněte tymián a citronovou kůru.
- Lák je dobré mít nachystaný dopředu, ať jím můžete zalít brambory ještě teplé. Nejlíp absorbují všechny chutě.
- Vše smíchejte i s červenou cibulí.
- Kopr přidávejte až při servírování.
Dobrou chuť!