Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o provozu našeho e-shopu během vánočních svátků. Tento rok už neposíláme. E-shop je samozřejmě v provozu nepřetržitě, takže nakupovat můžete kdykoliv. Vaše objednávky přijaté po datu 20.12. budeme odesílat od 2. ledna 2025. Dárkové poukazy emailem posíláme do 24.12. do 14:00 :-) Děkujeme za Vaši přízeň a přejeme Vám příjemný konec roku. Váš tým kojibakers

Bramborový salát s misem a hořčicí

Každý máme svůj recept na bramborový salát, no né? Jestli na ten svůj nedáte dopustit, není co řešit. Pokud ale občas rádi vyzkoušíte něco nového a máte rádi změnu, přijměte prosím inspiraci od Martina Baránka @martinbaranek_chef sous chefa z olomoucké Entrée restaurace na jeho variantu bramborového salátu.

 

Ingredience:

  • Malé brambory – 800 g
  • Kůra z citronu – 1 ks
  • Červená cibule – 2 ks
  • Bílé víno – 100 ml
  • Kuřecí vývar – 300 ml
  • Tymián - 1 snítka
  • Kopr – 4 snítky
  • Hrubozrnná hořčice - 1 lžíce
  • Dijonská hořčice – 1 pol. lžíce
  • Olivový olej - 3 lžíce
  • Jablečný ocet – 3 pol. lžíce
  • Shiro miso čočkové – 2 pol. lžíce

 

Postup:

  1. Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě na skus, poté nakrájejte na hrubá kolečka.
  2. Červenou cibuli nakrájejte na kolečka.
  3. Kopr nasekejte nadrobno.
  4. Víno zredukujte v hrnci na polovinu objemu.
  5. Přidejte kuřecí vývar, hořčici, tymián, kůru z jednoho citronu, ocet, olej a provařte 2 minuty.
  6. Odstavte a nechte 10 minut infuzovat.
  7. Poté do láku zašlehejte miso a vytáhněte tymián a citronovou kůru.
  8. Lák je dobré mít nachystaný dopředu, ať jím můžete zalít brambory ještě teplé. Nejlíp absorbují všechny chutě.
  9. Vše smíchejte i s červenou cibulí.
  10. Kopr přidávejte až při servírování.

Dobrou chuť!

 

 

Zpět do obchodu