V jedné z objednávek jsme měli vtipný komentář, že jestli „to“ jako nepůjde namazat na chleba, že nám to dotyčný okamžitě vrací zpátky. A tak dnes něco i pro chlebožrouty a topinkáře...
Dnešní recept totiž na česnekové miso je.
Potřebovat budete:
- 6 lžic misa
- 2 lžíce mirinu nebo 1 lžíci bílého vína
- 1 čajovou lžičku medu
- 1 stroužek nastrouhaného česneku, milovníci česneku 2 stroužky, můj taťka 5
A postup každý bezpochyby zvládne:
- Vše do malého hrnce dejte.
- Na mírném plameni při míchání zahřejte (nikdy nevařte, pouze alkohol vyprchat nechte).
- Ve skleničce v lednici skladujte nebo hned použijte.
Třebas na topinku či chléb namažte.
Nebo, protože miso vždy skvěle s okurkou funguje, chutný salát pouhým smícháním s nakrájenou salátovkou připravte.
převzato se svolením z https://cookingwithkoji.wordpress.com