Shiokoji polévka

Ingredience pro 4 porce:

  • 100g čínského zelí
  • 1 menší cibule
  • 100g bílé ředkve
  • 10g jarní cibulky
  • 5g zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 100g kuře (jakákoliv část)
  • 1 vejce
  • 15g kuřecího masoxu
  • 200ml bílého vína
  • 30g shio-koji
  • 5ml sezamového oleje (nemusí být)
  • bílý pepř a sůl

 

shiokoji_polevka_1

Postup:

  1. Nakrájejte zeleninu a kuře, čínské zelí a kuře krájíme na větší kousky a cibuli na tenké plátky. Ředkev krájíme šikmo cik cak na větší kousky. Česnek a zázvor nastrouháme a jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka.
  2. Do hrnce nalejte vodu, přidejte ředkev a přiveďte k bodu varu.
  3. Do vařící vody přidejte masox, bílé víno, zbytek zeleniny a kuře.
  4. Přikrejte hrnec pokličkou a vařte na mírném plameni přibližně 10 minut.
  5. Po uvaření rozklepněte jedno vejce přímo do polévky a ještě chvíli povařte, poté vypněte.
  6. Přidejte shio-koji a zamíchejte
  7. Přidejte sůl a pepř dle chuti
  8. Ke konečnému dochucení přilejeme sezamový olej a přisypeme jarní cibulku.

 

shiokoji_polevka_2

Recept pro nás připravili en.jp s.r.o. (Hiroto Nakagawa a Jun & Petra Watabe), kteří provozují bistro a kavárnu En v Mánesově ulici v Praze. Určitě u nich některé z japonských dobrot ochutnejte!

Zpět do obchodu