Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že 4. - 8. července máme celofiremní dovolenou a provozovna bude uzavřena. Vaše objednávky tak odejdou v pondělí 11.7. s doručením v úterý. Děkujeme za pochopení a Vaši stálou přízeň

Shiokoji polévka

Ingredience pro 4 porce:

  • 100g čínského zelí
  • 1 menší cibule
  • 100g bílé ředkve
  • 10g jarní cibulky
  • 5g zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 100g kuře (jakákoliv část)
  • 1 vejce
  • 15g kuřecího masoxu
  • 200ml bílého vína
  • 30g shio-koji
  • 5ml sezamového oleje (nemusí být)
  • bílý pepř a sůl

 

shiokoji_polevka_1

Postup:

  1. Nakrájejte zeleninu a kuře, čínské zelí a kuře krájíme na větší kousky a cibuli na tenké plátky. Ředkev krájíme šikmo cik cak na větší kousky. Česnek a zázvor nastrouháme a jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka.
  2. Do hrnce nalejte vodu, přidejte ředkev a přiveďte k bodu varu.
  3. Do vařící vody přidejte masox, bílé víno, zbytek zeleniny a kuře.
  4. Přikrejte hrnec pokličkou a vařte na mírném plameni přibližně 10 minut.
  5. Po uvaření rozklepněte jedno vejce přímo do polévky a ještě chvíli povařte, poté vypněte.
  6. Přidejte shio-koji a zamíchejte
  7. Přidejte sůl a pepř dle chuti
  8. Ke konečnému dochucení přilejeme sezamový olej a přisypeme jarní cibulku.

 

shiokoji_polevka_2

Recept pro nás připravili en.jp s.r.o. (Hiroto Nakagawa a Jun & Petra Watabe), kteří provozují bistro a kavárnu En v Mánesově ulici v Praze. Určitě u nich některé z japonských dobrot ochutnejte!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení