Ingredience:
- 400 g čínského zelí (čtvrt hlávky)
- 2 polévkové lžíce Shiokoji od Kojibakers
- 1 lžička mletého nebo celého sezamového semínka
- 15 g zázvoru
- Zip lock uzavíratelný sáček
Postup:
- Vezmeme zelí a nakrojíme spodní část a rukou dotrhneme a rozdělíme na dvě poloviny, stejným způsobem rozdělíme poloviny na čtvrtiny. Zelí trháme a rozdělujeme rukou, aby se udržela jeho čerstvost, dle japonských pravidel.
- Použijeme omytou čtvrtku zelí a zbytek uchováme v lednici. Zelí nakrájíme na 2-3 cm proužky, zázvor omyjeme (neloupeme) a nakrájíme na tenké plátky.
-
Vše vložíme do sáčku, přidáme shiokoji a sezamové semínko. Sáček uzavřeme a prohněteme v rukou.
-
Uložíme v lednici nejméně na dvě hodiny a můžeme servírovat.
Recept pro nás připravili en.jp s.r.o. (Hiroto Nakagawa a Jun & Petra Watabe), kteří provozují bistro a kavárnu En v Mánesově ulici v Praze. Určitě u nich některé z japonských dobrot ochutnejte!