Marinované vepřové maso v misu...
Ingredience:
- 300g na tenké plátky nakrájené vepřové maso (kýta nebo kotleta)
- 2 polévkové lžíce Miso (sojové nebo hrachové) Kojibakers
- 5-10g strouhaného čerstvého zázvoru
- 10cl slivovice (nebo sake, bílé víno) pro nealko recept nahradit 10cl vody
- špetku cukru
Postup:
- V míse smícháme 2 polévkové lžíce misa,strouhaný zázvor,10cl slivovice a špetku cukru. Vše promícháme do pasty.
- Rozložíme tenké vepřové plátky na pekáček a potíráme pastu na maso z obou stran, maso přikryjeme folií a vložíme do lednice a marinujeme min 2 hodiny a max přes noc.
- Grilujeme namarinované maso z obou stran hezky dozlatova.
- Podáváme s rýží
Díky misu si maso udrží šťavnatost a dostane specifickou a nezaměnitelnou chuť. Miso podporuje trávení a tak se výborně hodí v kombinaci s vepřovým mase, které je na trávení těžší.
Recept pro nás připravili en.jp s.r.o. (Hiroto Nakagawa a Jun & Petra Watabe), kteří provozují bistro a kavárnu En v Mánesově ulici v Praze. Určitě u nich některé z japonských dobrot ochutnejte!