Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že 4. - 8. července máme celofiremní dovolenou a provozovna bude uzavřena. Vaše objednávky tak odejdou v pondělí 11.7. s doručením v úterý. Děkujeme za pochopení a Vaši stálou přízeň

Vepřové Miso Zuke

Marinované vepřové maso v misu...

Ingredience:

  • 300g na tenké plátky nakrájené vepřové maso (kýta nebo kotleta)
  • 2 polévkové lžíce Miso (sojové nebo hrachové) Kojibakers
  • 5-10g strouhaného čerstvého zázvoru
  • 10cl slivovice (nebo sake, bílé víno) pro nealko recept nahradit 10cl vody
  • špetku cukru
 
 
Postup:
 
  1. V míse smícháme 2 polévkové lžíce misa,strouhaný zázvor,10cl slivovice a špetku cukru. Vše promícháme do pasty.
  2. Rozložíme tenké vepřové plátky na pekáček a potíráme pastu na maso z obou stran, maso přikryjeme folií a vložíme do lednice a marinujeme min 2 hodiny a max přes noc.
  3. Grilujeme namarinované maso z obou stran hezky dozlatova.
  4. Podáváme s rýží

 

miso_zuke_1

miso_zuke_2

miso_zuke_3

miso_zuke_4

miso_zuke_5

miso_zuke_6

 

Díky misu si maso udrží šťavnatost a dostane specifickou a nezaměnitelnou chuť. Miso podporuje trávení a tak se výborně hodí v kombinaci s vepřovým mase, které je na trávení těžší.

 
 

Recept pro nás připravili en.jp s.r.o. (Hiroto Nakagawa a Jun & Petra Watabe), kteří provozují bistro a kavárnu En v Mánesově ulici v Praze. Určitě u nich některé z japonských dobrot ochutnejte!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení