Vepřové Miso Zuke

Marinované vepřové maso v misu...

Ingredience:

  • 300g na tenké plátky nakrájené vepřové maso (kýta nebo kotleta)
  • 2 polévkové lžíce Miso (sojové nebo hrachové) Kojibakers
  • 5-10g strouhaného čerstvého zázvoru
  • 10cl slivovice (nebo sake, bílé víno) pro nealko recept nahradit 10cl vody
  • špetku cukru
 
 
Postup:
 
  1. V míse smícháme 2 polévkové lžíce misa,strouhaný zázvor,10cl slivovice a špetku cukru. Vše promícháme do pasty.
  2. Rozložíme tenké vepřové plátky na pekáček a potíráme pastu na maso z obou stran, maso přikryjeme folií a vložíme do lednice a marinujeme min 2 hodiny a max přes noc.
  3. Grilujeme namarinované maso z obou stran hezky dozlatova.
  4. Podáváme s rýží

 

miso_zuke_1

miso_zuke_2

miso_zuke_3

miso_zuke_4

miso_zuke_5

miso_zuke_6

 

Díky misu si maso udrží šťavnatost a dostane specifickou a nezaměnitelnou chuť. Miso podporuje trávení a tak se výborně hodí v kombinaci s vepřovým mase, které je na trávení těžší.

 
 

Recept pro nás připravili en.jp s.r.o. (Hiroto Nakagawa a Jun & Petra Watabe), kteří provozují bistro a kavárnu En v Mánesově ulici v Praze. Určitě u nich některé z japonských dobrot ochutnejte!

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.