Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že 4. - 8. července máme celofiremní dovolenou a provozovna bude uzavřena. Vaše objednávky tak odejdou v pondělí 11.7. s doručením v úterý. Děkujeme za pochopení a Vaši stálou přízeň

Shiokoji řízek

Ingredience:

  • 500g vepřového nebo kuřecího masa
  • 3 polévkové lžíce shiokoji
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 2 vejce
  • 1 čajová lžička sezamového semínka (bílé nebo černé)
  • zip lock uzavíratelný sáček
 
Postup:
 
  1. Maso nakrájíme na menší plátky, nejlépe miniřízečky. Lépe se tak marinují.
  2. Maso vložíme do sáčku, přidáme 3 lžíce shiokoji, sáček uzavřeme a propracujeme maso a shiokoji v rukou, tak aby se shiokoji pěkně do masa vmasírovalo a necháme marinovat v lednici nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc. Nesolíme ani nepepříme! Shiokoji dá masu jemnou slanost a křehkost.
  3. Namarinované maso vyndáme z lednice a připravíme trojobal. Smícháme strouhanku se sezamovým semínkem, připravíme mouku a rozmícháme v misce dvě vajíčka.
  4. Maso obalujeme v trojobalu, postupně mouka, vejce a strouhanka se sezamem.
  5. Řízečky smažíme dozlatova.
  6. Servírování nejlépe s fermentovaným čínským zelím hakusai oshinko.
 
 

 
shiokoji_rízek_1
 
shiokoji_rízek_3
 
shiokoji_rízek_4
 
shiokoji_rízek_5
 
shiokoji_rízek_6
 
shiokoji_rízek_7
 
Na řízky lze použít i vepřovou pečeni s tučnějším okrajem, shiokoji maso zjemní a tučnou část rozpustí, chuťově tak vznikne delikátní pokrm plný umami.

 

Recept pro nás připravili en.jp s.r.o. (Hiroto Nakagawa a Jun & Petra Watabe), kteří provozují bistro a kavárnu En v Mánesově ulici v Praze. Určitě u nich některé z japonských dobrot ochutnejte!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení