Grilovaná a marinovaná hokaido dýně
Po sezóně „nechceš cuketu?“ přichází doba „máte dost dýní?“ A tak by se mohl hodit nějaký fajn recept na zužitkování této výborné suroviny. Yuhi Che nám jeden takový rychlý, chutný a „ke všem příležitostem vhodný“ připravila, za což moc děkujeme.
Ingredience:
- Hokaido dýně (bez semínek) – 200g
- Česnek – 1-2 stroužky
- Shiokoji – 2 čajové lžičky
- Hořčice – 2 čajové lžičky
- Olivový olej – 2 polévkové lžíce
- Ocet (zde je použitý Tymiánový Praocet z Moravy) – 1-2 polévkové lžíce
- Černý pepř – dle chuti
Postup:
- Nakrájejte na plátky dýni a česnek
- Potřete dýni olivovým olejem a z obou stran ogrilujte
- Smíchejte ocet, hořčici a shiokoji a potřete grilovanou dýni
- Dle chuti opepřete
Dobrou chuť!