Hayashi s rajčatovým koji

Nedávno jsme Vás seznámili s Rajčatovým koji a pro tentokrát nám Yuhi Che připravila recept s touto skvělou ingrediencí.

Hayashi je druh japonského dušeného masa, typicky hovězího, ale může být i vepřové.

 

Ingredience:

  • Plátky hovězího nebo vepřového masa – 250 g
  • Cibule – 1 ks
  • Houby dle Vaší chuti (v tomto konkrétní receptu jsou Shimeji) – 200 g
  • Rajčata – 3 ks
  • Olivový olej na smažení
  • Rýžová mouka – 2 lžíce
  • Voda – 300 ml
  • Rajčatovou koji – 2 lžíce
  • Miso dle vlastního výběru – 1 čajovou lžičku
  • Shiokoji – volitelně na naložení masa

 

Postup:

  1. Osolte maso a nechte 10 minut odležet (nebo jej potřete 2-3 lžícemi shiokoji a nechte 6-12 hodin marinovat v lednici)
  2. Nakrájejte cibuli, rajčata a houby na kousky
  3. Orestujte maso a cibuli na pánvi s olivovým olejem
  4. Jakmile bude hotové, přidejte houby a rajčata s rýžovou moukou a zamíchejte
  5. Přidejte vodu, rajčatovou koji a miso
  6. Přikryjte pokličkou a vařte na středním ohni 10-15 minut


Doufáme, že vyzkoušíte a přejeme dobrou chuť.

Zpět do obchodu