Nedávno jsme Vás seznámili s Rajčatovým koji a pro tentokrát nám Yuhi Che připravila recept s touto skvělou ingrediencí.
Hayashi je druh japonského dušeného masa, typicky hovězího, ale může být i vepřové.
Ingredience:
- Plátky hovězího nebo vepřového masa – 250 g
- Cibule – 1 ks
- Houby dle Vaší chuti (v tomto konkrétní receptu jsou Shimeji) – 200 g
- Rajčata – 3 ks
- Olivový olej na smažení
- Rýžová mouka – 2 lžíce
- Voda – 300 ml
- Rajčatovou koji – 2 lžíce
- Miso dle vlastního výběru – 1 čajovou lžičku
- Shiokoji – volitelně na naložení masa
Postup:
- Osolte maso a nechte 10 minut odležet (nebo jej potřete 2-3 lžícemi shiokoji a nechte 6-12 hodin marinovat v lednici)
- Nakrájejte cibuli, rajčata a houby na kousky
- Orestujte maso a cibuli na pánvi s olivovým olejem
- Jakmile bude hotové, přidejte houby a rajčata s rýžovou moukou a zamíchejte
- Přidejte vodu, rajčatovou koji a miso
- Přikryjte pokličkou a vařte na středním ohni 10-15 minut
Doufáme, že vyzkoušíte a přejeme dobrou chuť.