Rajčatové koji

Volně navazujeme na dřívější recepty z komekoji, které nám připravuje Yuhi Che. Z této sušené enzymatické rýže si totiž můžete poměrně lehce připravit vlastní dochucovadla. Zde Vám nabídneme rajčatové koji.

Ingredience:

  • Sušená komekoji (alternativně genmaikoji, nebo mugikoji) – 100g
  • Sůl – 30g
  • Nadrobno nakrájená rajčata – 250-300g

Postup:

  1. Smíchejte komekoji a sůl v čisté sklenici
  2. Přidejte rajčata a dobře promíchejte
  3. Uzavřete sklenici, ale neutahujte!
  4. Nechte v pokojové teplotě zrát jeden týden, jednou denně promíchejte NEBO nechte zrát 8 hodin v jogurtovači při teplotě 60°C

Jednoduché a dokonalé. Brzy přidáme i jeden z možných receptů na tradiční japonský recept, kde se rajčatové koji používá jako inspiraci pro Vaši kuchyni.

Zpět do obchodu