Recept od Martina Baránka, zástupce Přemka Forejta v Entrée restaurant, ve kterém se nechal inspirovat naším misem a konceptem miso polévek. Tuto polévku nyní můžete najít i na menu zmíněné Entrée restaurace a když budete mít chuť, tak také třeba u Vás doma...
Ingredience:
- Kuřecí vývar - 1,3 l
- Hrách loupaný - 350 g
- Cibule - 450 g
- Česnek- 100 g
- Slanina – 200 g
- Bobkový list - 6 ks
- Majoránka - 2 g
- Kmín - 3 g
- Smetana 12% - 0,5 l
- Hrachové miso (světlé nebo červené) – 100 g
- Sůl - podle chuti
Postup:
- Loupaný hrách uvařit v nesolené vodě 30-40 min.
- Cibuli a slaninu nahrubo nakrájet, orestovat na barvu
- Přidat česnek a koření, zarestovat
- Zalít kuřecím vývarem, přidat hrách a dovařit do měkka
- Přidat smetanu, zavařit
- Nechat lehce zchladnout, přidat miso pastu
- Vymixovat, přecedit, dosolit
Vložky do polévky:
- Chlebové krutony – chleba natrhat na drobné kousky, které se vejdou na lžičku, orestovat na másle a nechat vychladnout.
- Hrách – uvařit na skus v osolené vodě a vycedit.
- Slanina – nakrájet na kostičky a orestovat do křupava.
- Na závěr olivový olej a čerstvá majoránka
Dobrou chuť!