Inovativní a boží recept od Daniely Bystrické. Klobása, tamari, kuře, polévka z kimchi… Tohle stojí za to 😊 Moc děkujeme a zdravíme do Olomouce!
Plněnka do knedlíčku
Ingredience:
- Kuřecí stehno - 1 ks
- Klobása - půlka klobásy
- Česnek - 1 ks
- Jarní cibule - 4 ks
- Tamari (cizrnová) - 2 lžičky
- Med - 1 lžička
- Paprika uzená (koření) - 1 lžička
- Sezam olej - 2 lžičky
- Zázvor - 3 cm palec
- Limeta kůra - 1 ks limety
Postup:
- Kuřecí stehno nakrájíme na malé kostky (můžeme i pomlít), to samé uděláme s klobásou
- Česnek, cibuli a zázvor nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji
- Přidáme maso, zarestujeme
- Přisypeme uzenou paprikou, krátce zarestujeme, přilijeme tamari a med
- Hotovou směs scedíme, necháme odkapat přebytečný tuk, který pustí klobása
- Motáme knedlíčky, okraje posléze namočíme do vaječného bílku a namočíme do sezamových semínek se sladkou paprikou
- Napařujeme cca 3-5 min
- Podáváme společně s kimčačkou (silnou, zredukovanou polévkou z kimchi, viz dále)
Kimčačka
Ingredience:
- Kimchi - 300 g
- Mrkev - 1 ks
- Klobása - půlka klobásy (druhá půlka :-)
- Cibule - 2 ks
- Česnek - čtvrt palice, cca 20 g
- Zázvor - 50 g
- Paprika sladká (koření) - 2 lžičky
- Rajčatový protlak - 50 g
- Dashi vývar - 1,5 l (Dashi-no motto 30 g a 1,5 l voda)
- Cukr - 1,5 lž (20 g)
- Tamari (dle chuti)
Postup:
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, mrkev a klobásu
- Suroviny nemusí být nakrájeny na jemno, polévku budeme posléze cedit
- Přidáme pokrájené kimchi
- Na orestovanou zeleninu přilijeme rajčatový protlak a sladkou papriku, zarestujeme
- Přilijeme Dashi vývar, dochutíme cukrem, rybí omáčkou a tamari
- Vaříme tak dlouho, dokud ze zeleniny dostaneme do vývaru veškerou chuť
Dobrou chuť!