Nechcete zkusit koblihy s misem? Skvělý recept z olomoucké Entrée od Martina Baránka Vám zde totiž velmi rádi můžeme zprostředkovat. Vyzkoušejte!
Koblihy
Ingredience:
- Cukr - 50 g
- Mléko – 250 ml
- Kvasnice – 15 g
- Máslo – 50 g
- Hladká mouka – 320 g
- Žloutek – 2 ks
- Pomerančová kůra – 1 ks
Postup:
- Cukr mléko a kvasnice zahřejte na pokojovou teplotu
- Máslo rozpusťte
- Nastrouhejte kůru z jednoho pomeranče najemno
- Mouku prosejte přes síto
- Vše zapracujte v řídké těsto
- Nechte kynout 1 hodinu na teple
- Po hodině těsto zapracujte, vytvarujte jednotlivé koblihy a nechte znova kynout 30 minut
- Smažte v oleji na 170 – 180 °C
Miso Pudink
Ingredience:
- Plnotučné mléko – 500 ml
- Cukr – 60 g
- Škrob – 30 g
- Žloutek – 3 ks
- Vanilkový lusk – 1 ks
- Karamelové miso – 60 g
Postup:
- V 2/3 mléka rozpusťte cukr, karamelové miso a semínka vanilky
- V 1/3 rozmíchejte škrob
- Mléko s cukrem přiveďte pomalu k varu a přidejte zbytek smíchaný se škrobem, chvíli povařte
- Odstavte z plamene a přidejte žloutky, neustále míchejte dokud nezačne pudink houstnout
- Pudink nechte vychladnout, vymíchejte a naplňte do cukrářského sáčku
Dokončení
Koblihy naplňte pořádnou dávkou pudinku a pocukrujte moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!