Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o provozu našeho e-shopu během vánočních svátků. Tento rok už neposíláme. E-shop je samozřejmě v provozu nepřetržitě, takže nakupovat můžete kdykoliv. Vaše objednávky přijaté po datu 20.12. budeme odesílat od 2. ledna 2025. Dárkové poukazy emailem posíláme do 24.12. do 14:00 :-) Děkujeme za Vaši přízeň a přejeme Vám příjemný konec roku. Váš tým kojibakers

Koblihy s miso pudinkem

Nechcete zkusit koblihy s misem? Skvělý recept z olomoucké Entrée od Martina Baránka Vám zde totiž velmi rádi můžeme zprostředkovat. Vyzkoušejte!

 

Koblihy

 

Ingredience:

  • Cukr - 50 g
  • Mléko – 250 ml
  • Kvasnice – 15 g
  • Máslo – 50 g
  • Hladká mouka – 320 g
  • Žloutek – 2 ks
  • Pomerančová kůra – 1 ks

 

Postup:

  1. Cukr mléko a kvasnice zahřejte na pokojovou teplotu
  2. Máslo rozpusťte
  3. Nastrouhejte kůru z jednoho pomeranče najemno
  4. Mouku prosejte přes síto
  5. Vše zapracujte v řídké těsto
  6. Nechte kynout 1 hodinu na teple
  7. Po hodině těsto zapracujte, vytvarujte jednotlivé koblihy a nechte znova kynout 30 minut
  8. Smažte v oleji na 170 – 180 °C

 

Miso Pudink

 

Ingredience:

  • Plnotučné mléko – 500 ml
  • Cukr – 60 g
  • Škrob – 30 g
  • Žloutek – 3 ks
  • Vanilkový lusk – 1 ks
  • Karamelové miso – 60 g

 

Postup:

  1. V 2/3 mléka rozpusťte cukr, karamelové miso a semínka vanilky
  2. V 1/3 rozmíchejte škrob
  3. Mléko s cukrem přiveďte pomalu k varu a přidejte zbytek smíchaný se škrobem, chvíli povařte
  4. Odstavte z plamene a přidejte žloutky, neustále míchejte dokud nezačne pudink houstnout
  5. Pudink nechte vychladnout, vymíchejte a naplňte do cukrářského sáčku

 

Dokončení

Koblihy naplňte pořádnou dávkou pudinku a pocukrujte moučkovým cukrem.

 

Dobrou chuť!

 

 

 

 

Zpět do obchodu