Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o provozu našeho e-shopu během vánočních svátků. Tento rok už neposíláme. E-shop je samozřejmě v provozu nepřetržitě, takže nakupovat můžete kdykoliv. Vaše objednávky přijaté po datu 20.12. budeme odesílat od 2. ledna 2025. Dárkové poukazy emailem posíláme do 24.12. do 14:00 :-) Děkujeme za Vaši přízeň a přejeme Vám příjemný konec roku. Váš tým kojibakers

Kroupová polévka s misem a uzeným

Nedávný recept na Shiokoji bůček vzbudil ohlas a tak jsme rádi, že v obdobném duchu Martin Baránek z olomoucké Entrée restaurace připravil i další recept inspirovaný venkovem a vesnicí. A opět je povýšený na skvělou úroveň. Děkujeme!

Ingredience:

  • Kroupy – 250 g
  • Uzené koleno – 800 g
  • Cibule – 700 g
  • Mrkev – 250 g
  • Celer – 150 g
  • Petržel – 150 g
  • Kadeřávek – 250 g
  • Voda – 3 l
  • Nové koření – 2 g
  • Bobkový list – 1 g
  • Pepř černý celý – 2 g
  • Majoránka – 1 g
  • Česnek strouhaný – 10 g
  • Libeček – 10 g
  • Petržel nať – 10 g
  • Pohankové miso – 150 g
  • Ocet (třeba Česnekový Praocet) - 15 ml
  • Sůl dle chuti

 

Postup:

  1. Kroupy namočte do vody, klidně přes noc.
  2. Uvařte kroupy do měkka, odložte bokem.
  3. Kadeřávek operte a natrhejte na malé kousky, stonky použijete do vývaru.
  4. Zeleninu opečte na tuku do zlatova.
  5. Zalejte vodou a přidejte koření, vařte 2-3 hodin. Maso musí jít obrat od kosti.
  6. Pokud se tak stalo, vývar vyceďte.
  7. Maso oberte a odložte bokem.
  8. Vývar dochuťte misem, octem, solí, česnekem a drcenou majoránkou.
  9. Kadeřávek můžete povařit přímo v hrnci s polévkou nebo jako Martin uvařit na páře bokem a vše potom servírovat zvlášť do talíři.

 

Toť vše.

Dobrou chuť.

 

Zpět do obchodu