Bazalkové koji

Další unikátní přísadou, kterou si doma můžete lehce vyrobit je Bazalkové koji. Opět díky Yuhi Che, která nás nepřestává udivovat tím, kde a jak lze komekoji a další naše produkty použít. 

Výroba je standardně jednoduchá, tak jak to máme asi všichni rádi.

Ingredience:

  • Sušená komekoji (alternativně genmaikoji, nebo mugikoji) – 100 g
  • Sůl – 35 g
  • Voda – 130 ml
  • Nasekaná čerstvá bazalka – přiměřeně

Postup:

  1. Smíchejte komekoji a sůl v čisté sklenici
  2. Přidejte vodu
  3. Přidejte nasekanou bazalku a dobře promíchejte
  4. Uzavřete sklenici, ale neutahujte!
  5. Nechte v pokojové teplotě zrát jeden týden, jednou denně promíchejte NEBO nechte zrát 8 hodin v jogurtovači při teplotě 60°C

Takto získáte připravené dochucovadlo pro další vaření. Třeba kuřecí maso na bazalkovém koji, který Vám zde brzy představíme.

Zpět do obchodu