Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že 4. - 8. července máme celofiremní dovolenou a provozovna bude uzavřena. Vaše objednávky tak odejdou v pondělí 11.7. s doručením v úterý. Děkujeme za pochopení a Vaši stálou přízeň

Kvašáky v shiokoji

Netradiční kvašené okurky...

Ingredience:

  • 10-15 okurek nákládaček
  • 5 lžic shiokoji
  • 5 vinných nebo třešňových listů
  • 2l vody
  • kopr
  • křen (menší kousek)
 
Postup:
 
  1. Okurky, vinné listy a kopr omyjeme, párkrát okurky propícháme nožem. Křen oloupene a nakrájíme na větší kousky.
  2. Okurky skládáme do velké sklenice, prokládáme vinnými listy, koprem a křenem.
  3. Zalijeme vodou promíchanou s shiokoji. Nálev by měl mít pokojovou teplotu. Sklenici zaplníme nálevem tak, aby byla zelenina ponořená, můžeme zatížit kamenem.
  4. Necháme při pokojové teplotě kvasit. Doba kvašení je 7-14 dnů, záleží na teplotě místnosti. Stále ochutnáváme.
  5. Po vykvašení uskladníme v suché a studené místnosti nebo lednici pro zastavení kvašení.
  6. Kvašáky jsou jemně slané, chutnají báječně samostatně, ale i k pokrmům, jako například k řízku s shiokoji.

 

kvasaky_1

kvasaky_2

kvasaky_3

kvasaky_4

Recept pro nás připravili en.jp s.r.o. (Hiroto Nakagawa a Jun & Petra Watabe), kteří provozují bistro a kavárnu En v Mánesově ulici v Praze. Určitě u nich některé z japonských dobrot ochutnejte!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení