Mleté vepřové s misem

Ingredience pro 3-4 porce:

  • 200g mletého vepřového
  • 1 stroužek česneku
  • 30g praženého sezamu
  • 1 lžíce sezamového oleje (nebo jiného oleje)
  • 65g misa (sójové nebo hrachové)
  • 2 lžíce cukru
  • 1g soli (stačí málo, miso je slané dost)
  • 2-4g pepře
  • nakrájený chléb / rýže / salát / …

 

Postup:
 
  1. Nasekejte na kousky česnek
  2. Rozehřejte sezamový olej na pánvi (při nízké teplotě) a přisypte česnek
  3. Přidejte mleté vepřové na pánev a za stálého míchání osmažte cca 4 minuty
  4. Vypněte pánev a přidejte miso, cukr, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  5. Opět zapněte pánev za za míchání hřejte na mírné teplotě cca 4 minuty
  6. Přidejte pražený sezam a promíchejte

 

Podávejte s rýží, chlebem nebo jakoukoliv zeleninou.

V lednici Vám miso-vepřové vydrží 3-4 dny, v mrazáku měsíc.

mlete_veprove_s_misem_01

mlete_veprove_s_misem_02

mlete_veprove_s_misem_03

mlete_veprove_s_misem_04

mlete_veprove_s_misem_05

mlete_veprove_s_misem_06

mlete_veprove_s_misem_07

mlete_veprove_s_misem_08

mlete_veprove_s_misem_09

mlete_veprove_s_misem_10

mlete_veprove_s_misem_11

mlete_veprove_s_misem_12

mlete_veprove_s_misem_13

mlete_veprove_s_misem_14

Recept pro nás připravili en.jp s.r.o. (Hiroto Nakagawa a Jun & Petra Watabe), kteří provozují bistro a kavárnu En v Mánesově ulici v Praze. Určitě u nich některé z japonských dobrot ochutnejte!

 
 

mlete_veprove_s_misem_01

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.