Losos marinovaný v misu

Máte v lednici lososa a přemýšlíte o novém způsobu přípravy? Co třeba miso marináda?

losos_marinovany_v_misu

  • Filety lososa na kuchyňský papír položte.
  • Solí jemně posypte.
  • Chvíli ponechte až voda vystoupne a tu ubrouskem otřete.

 

losos_marinovany_v_misu_2

losos_marinovany_v_misu_3

  • Miso omáčku si připravte.
    • Nepasterizované miso použijte (můžete-li).
    • Do misky polévkovou lžíci misa dejte.
    • Mirin nebo bílé víno pro zjemnění přidat můžete. Trochu. :-) Pomůže to miso na filetu rozetřít.
    • V misce promíchejte.

 

losos_marinovany_v_misu_4

  • Filet omáčkou nebo samotným misem potřete.
  • Naložené 6-48 hodin nechte. Jeden den pro nás nejlepší je. Během naložení pracují miso enzymy a vytváří skvělou chuť umami – kouzlo nepasterizovaného misa.

 

losos_marinovany_v_misu_5

  • Do zlatova grilujte či pečte. Miso se může lehce spálit, proto alobal doporučujeme.
  • Vychutnávejte a chvalte!
  • Zpětnou vazbu nám pošlete!
  • Chutnalo-li, recept sdílejte.

 

převzato se svolením z https://cookingwithkoji.wordpress.com

Zpět do obchodu