Máte v lednici lososa a přemýšlíte o novém způsobu přípravy? Co třeba miso marináda?
- Filety lososa na kuchyňský papír položte.
- Solí jemně posypte.
- Chvíli ponechte až voda vystoupne a tu ubrouskem otřete.
- Miso omáčku si připravte.
- Nepasterizované miso použijte (můžete-li).
- Do misky polévkovou lžíci misa dejte.
- Mirin nebo bílé víno pro zjemnění přidat můžete. Trochu. :-) Pomůže to miso na filetu rozetřít.
- V misce promíchejte.
- Filet omáčkou nebo samotným misem potřete.
- Naložené 6-48 hodin nechte. Jeden den pro nás nejlepší je. Během naložení pracují miso enzymy a vytváří skvělou chuť umami – kouzlo nepasterizovaného misa.
- Do zlatova grilujte či pečte. Miso se může lehce spálit, proto alobal doporučujeme.
- Vychutnávejte a chvalte!
- Zpětnou vazbu nám pošlete!
- Chutnalo-li, recept sdílejte.
převzato se svolením z https://cookingwithkoji.wordpress.com