Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že v letním období neexpedujeme v pátek, abychom se vyhnuli situaci, že Vaše balíčky zbytečně leží celý víkend v autech nebo skladech dopravců při vysokých teplotách. Prakticky to znamená, že zásilky na dobírku nebo uhrazené od pondělí do čtvrtka 12:00 odchází ještě tentýž den s doručením následujícího dne. Později přijaté objednávky jsou vyřízeny během víkendu a odchází v pondělí s doručením v úterý. Děkujeme za pochopení a Vaši stálou přízeň

Losos marinovaný v misu

Máte v lednici lososa a přemýšlíte o novém způsobu přípravy? Co třeba miso marináda?

losos_marinovany_v_misu

  • Filety lososa na kuchyňský papír položte.
  • Solí jemně posypte.
  • Chvíli ponechte až voda vystoupne a tu ubrouskem otřete.

 

losos_marinovany_v_misu_2

losos_marinovany_v_misu_3

  • Miso omáčku si připravte.
    • Nepasterizované miso použijte (můžete-li).
    • Do misky polévkovou lžíci misa dejte.
    • Mirin nebo bílé víno pro zjemnění přidat můžete. Trochu. :-) Pomůže to miso na filetu rozetřít.
    • V misce promíchejte.

 

losos_marinovany_v_misu_4

  • Filet omáčkou nebo samotným misem potřete.
  • Naložené 6-48 hodin nechte. Jeden den pro nás nejlepší je. Během naložení pracují miso enzymy a vytváří skvělou chuť umami – kouzlo nepasterizovaného misa.

 

losos_marinovany_v_misu_5

  • Do zlatova grilujte či pečte. Miso se může lehce spálit, proto alobal doporučujeme.
  • Vychutnávejte a chvalte!
  • Zpětnou vazbu nám pošlete!
  • Chutnalo-li, recept sdílejte.

 

převzato se svolením z https://cookingwithkoji.wordpress.com

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení