Mátové koji & japonská snídaně s dušeným lososem
V tomto příspěvku nám Yuhi Che ukáže jednu z podob japonské snídaně. Poctivé snídaně, musíme říct 😊
Moc děkujeme za další zajímavý recept a nekončící inspiraci.
Mátové koji
Ingredience:
- Komekoji – 100 g
- Sůl – 35 g
- Voda – 135 g
Postup:
- Smíchejte komekoji a sůl
- Nasekejte mátu
- Přimíchejte mátu ke komekoji se solí
- Uzavřete v čisté nádobě a nechte týden (1x denně míchejte) nebo 10 hodin při teplotě 58-60°C
Japonská snídaně s dušeným lososem
Ingredience:
- Steak z lososa – 1 porce
- Mátové koji – 10% váhy lososa
Postup:
- Potřete lososa mátovým koji a nechte 15 minut
- Duste lososa 4 minuty na páře
Takto dušený losos se zeleninovým salátem tvoří součást vydatné japonské snídaně, spolu s miso polévkou a rýží.
Dobrou chuť!