Mátové koji & japonská snídaně s dušeným lososem

V tomto příspěvku nám Yuhi Che ukáže jednu z podob japonské snídaně. Poctivé snídaně, musíme říct 😊 

Moc děkujeme za další zajímavý recept a nekončící inspiraci.

 

Mátové koji

 

Ingredience:

  • Komekoji – 100 g
  • Sůl – 35 g
  • Voda – 135 g

 

Postup:

  1. Smíchejte komekoji a sůl
  2. Nasekejte mátu
  3. Přimíchejte mátu ke komekoji se solí
  4. Uzavřete v čisté nádobě a nechte týden (1x denně míchejte) nebo 10 hodin při teplotě 58-60°C

 

Japonská snídaně s dušeným lososem

 

Ingredience:

  • Steak z lososa – 1 porce
  • Mátové koji – 10% váhy lososa

 

Postup:

  1. Potřete lososa mátovým koji a nechte 15 minut
  2. Duste lososa 4 minuty na páře

 

Takto dušený losos se zeleninovým salátem tvoří součást vydatné japonské snídaně, spolu s miso polévkou a rýží.

 

Dobrou chuť!

 

 

Zpět do obchodu