Ingredience pro dvě porce:
- 1 avokádo (uzrálé, s černou slupkou)
- 3-4 vlašské ořechy
- 1-2g nastrouhaného zázvoru
- 4,5g (1 čajová lžička) cukru
- 18g (1 polévková lžíce) světlého misa (sójové nebo hrachové)
- 7,5ml (půl polévkové lžíce) vody
Postup:
- Dobře smíchejte v misce zázvor, cukr, miso a vodu.
- Nakrájejte avokádo na kostky (viz fotky)
- Přidejte avokádo a nadrcené vlašské ořechy do misky a vše jemně promíchejte
- Máte hotovo, už jen naaranžovat na talíř
Miso avokádo můžete jíst s toastem a vařeným vajíčkem. Nebo se skvěle hodí samotné jako chuťovka k bílému vínu či šampaňskému.
Recept pro nás připravili en.jp s.r.o. (Hiroto Nakagawa a Jun & Petra Watabe), kteří provozují bistro a kavárnu En v Mánesově ulici v Praze. Určitě u nich některé z japonských dobrot ochutnejte!