Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že 4. - 8. července máme celofiremní dovolenou a provozovna bude uzavřena. Vaše objednávky tak odejdou v pondělí 11.7. s doručením v úterý. Děkujeme za pochopení a Vaši stálou přízeň

Špenát s tamari a hořčičnými semínky

Pro fanoušky lehkých jídel plných chutí tu máme další skvost japonské kuchyně. Nechte se inspirovat.

Ingredience pro dvě porce:

  • 100g čerstvého špenátu nebo pak choi
  • 70 tuňáka (z plechovky)
  • 15g celý hořčičných semínek
  • 15ml tamari
  • pár kapek sezamového oleje (nebo olivového)
  • 5g soli
  • špetku bílého sezamu
 
Postup:
 
  1. Uvařte špenát v osolené vodě (krátce, cca 1 min).
  2. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
  3. Vymačkejte vodu ze špenátu a nakrájejte jej na cca 4cm kousky (viz fotka).
  4. Dobře promíchejte v misce tuňáka, hořčičná semínka, tamari a sezamový olej.
  5. Servírujte na talíři s posypkou sezamu.

 

spenat_s_tamari_a_horcicnymi_seminky_1

spenat_s_tamari_a_horcicnymi_seminky_2

spenat_s_tamari_a_horcicnymi_seminky_3

spenat_s_tamari_a_horcicnymi_seminky_4

Zdravé a lehké jídlo s vynikající chutí k různým příležitostem.

Recept pro nás připravili en.jp s.r.o. (Hiroto Nakagawa a Jun & Petra Watabe), kteří provozují bistro a kavárnu En v Mánesově ulici v Praze. Určitě u nich některé z japonských dobrot ochutnejte!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení