Špenát s tamari a hořčičnými semínky

Pro fanoušky lehkých jídel plných chutí tu máme další skvost japonské kuchyně. Nechte se inspirovat.

Ingredience pro dvě porce:

  • 100g čerstvého špenátu nebo pak choi
  • 70 tuňáka (z plechovky)
  • 15g celý hořčičných semínek
  • 15ml tamari
  • pár kapek sezamového oleje (nebo olivového)
  • 5g soli
  • špetku bílého sezamu
 
Postup:
 
  1. Uvařte špenát v osolené vodě (krátce, cca 1 min).
  2. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
  3. Vymačkejte vodu ze špenátu a nakrájejte jej na cca 4cm kousky (viz fotka).
  4. Dobře promíchejte v misce tuňáka, hořčičná semínka, tamari a sezamový olej.
  5. Servírujte na talíři s posypkou sezamu.

 

spenat_s_tamari_a_horcicnymi_seminky_1

spenat_s_tamari_a_horcicnymi_seminky_2

spenat_s_tamari_a_horcicnymi_seminky_3

spenat_s_tamari_a_horcicnymi_seminky_4

Zdravé a lehké jídlo s vynikající chutí k různým příležitostem.

Recept pro nás připravili en.jp s.r.o. (Hiroto Nakagawa a Jun & Petra Watabe), kteří provozují bistro a kavárnu En v Mánesově ulici v Praze. Určitě u nich některé z japonských dobrot ochutnejte!

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.