Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o provozu našeho e-shopu během vánočních svátků. Tento rok už neposíláme. E-shop je samozřejmě v provozu nepřetržitě, takže nakupovat můžete kdykoliv. Vaše objednávky přijaté po datu 20.12. budeme odesílat od 2. ledna 2025. Dárkové poukazy emailem posíláme do 24.12. do 14:00 :-) Děkujeme za Vaši přízeň a přejeme Vám příjemný konec roku. Váš tým kojibakers

Miso hummus

Často odpovídáme na to, k čemu se miso používá. To, že do polévek, omáček, pomazánek nebo prostě místo soli už asi víte. Martin Baránek, sous-chef Entrée restaurace nám ukáže, jak jej využít při výrobě domácího hummusu.

Třeba takto vypadala včera zaměstnanecká večeře přímo v olomoucké restauraci…

 

Ingredience:

  • Sušená cizrna – 150 g
  • Tahini – 75 g
  • Olivový olej – 150 g
  • Paprika mletá sladká – 2 g
  • Česnek - 1 stroužek
  • Citronová kůra – 1 ks
  • Citronová šťáva – 1 ks
  • Sůl – 2 g
  • Římský kmín mletý – 1 g
  • Pepř černý - 0,5 g
  • Shiro miso cizrnové – 50 g

 

Postup:

  1. Cizrnu namočit přes noc
  2. Cizrnu uvařit do měkka
  3. Olivový olej můžeme použít ze sušených rajčat pokud nějaký zbyde
  4. Citronovou kůru nastrouhat na jemném struhadle
  5. Vše společně vymixovat

 

 

Pečená cizrna na posyp

 

Ingredience:

  • Konzervovaná cizrna – 1 plechovka
  • Sůl
  • Koření Ras El Hanout
  • Olej

 

Postup:

  1. Konzervovanou cizrnu scedíme z nálevu, necháme dobře vykapat
  2. Cizrnu vložíme na plech, pokapeme olejem a dáme péct do trouby na 180°C 20-30 minut
  3. Ještě teplou cizrnu dobře osolíme a posypeme slušnou dávkou koření, Ras El Hanout není nutný, použijte vaše oblíbené koření

 

Na závěr k humusu nakrájíme skleničku sušených rajčat, posypeme pečenou cizrnou a ozdobíme bazalkou a oreganem.

Dobrou chuť.

 

 

 

 

 

 

 

Zpět do obchodu