Perfektní miso polévka na japonský způsob od Daniely Bystrické z olomoucké Entrée, kde využijete naše miso a tamari. Polévka nejenom že skvělé chutná, ale také zasytí a v pohodě můžete podávat jako hlavní chod.
Moc děkujeme za další super recept a skutečně doporučujeme vyzkoušet nebo se alespoň nechat inspirovat pro vaši vlastní verzi.
Miso polévka
Ingredience:
- Voda - 500 ml
- Katsuobushi (sušený tuňák) - 20 g
- Miso Shiro (cizrnové) - 2 lžíce
- Řasa Kombu - 3 cm plátek
- (Rybí omáčka či Garum na dochucení - 1 lžíce)
Postup:
- Katsuobushi (neboli Bonito) povaříme ve vodě
- Následně necháme vylouhovat (pár minut)
- Scedíme
- Přidáme Miso (už nevaříme) a dochutíme případně rybí omáčkou či garumem, použít můžeme taky citronovou trávu nebo nastrouhat limetovou kůru.
Losos v tamari
Ingredience:
Postup:
- Lososa nakrájíme na plátky
- Zalijeme olejem a tamari
- Necháme odležet
Servis
Já k polévce uvařila Soba nudle (pohankové), přidala mořské řasy a namarinovaného lososa.
Na fotce není, ale skvěle se hodí hromada koriandru a jarní cibulka.