Miso polévka s lososem v tamari

Perfektní miso polévka na japonský způsob od Daniely Bystrické z olomoucké Entrée, kde využijete naše miso a tamari. Polévka nejenom že skvělé chutná, ale také zasytí a v pohodě můžete podávat jako hlavní chod.

Moc děkujeme za další super recept a skutečně doporučujeme vyzkoušet nebo se alespoň nechat inspirovat pro vaši vlastní verzi.

Miso polévka

Ingredience:

  • Voda - 500 ml
  • Katsuobushi (sušený tuňák) - 20 g
  • Miso Shiro (cizrnové) - 2 lžíce
  • Řasa Kombu - 3 cm plátek
  • (Rybí omáčka či Garum na dochucení - 1 lžíce)

Postup:

  1. Katsuobushi (neboli Bonito) povaříme ve vodě
  2. Následně necháme vylouhovat (pár minut)
  3. Scedíme
  4. Přidáme Miso (už nevaříme) a dochutíme případně rybí omáčkou či garumem, použít můžeme taky citronovou trávu nebo nastrouhat limetovou kůru.

Losos v tamari

Ingredience:

Postup:

  1. Lososa nakrájíme na plátky
  2. Zalijeme olejem a tamari
  3. Necháme odležet


Servis

Já k polévce uvařila Soba nudle (pohankové), přidala mořské řasy a namarinovaného lososa. 

Na fotce není, ale skvěle se hodí hromada koriandru a jarní cibulka.

 

 

 

 

Zpět do obchodu