Ingredience pro 3-4 porce:
- 200g mletého vepřového
- 1 stroužek česneku
- 30g praženého sezamu
- 1 lžíce sezamového oleje (nebo jiného oleje)
- 65g misa (sójové nebo hrachové)
- 2 lžíce cukru
- 1g soli (stačí málo, miso je slané dost)
- 2-4g pepře
- nakrájený chléb / rýže / salát / …
Postup:
- Nasekejte na kousky česnek
- Rozehřejte sezamový olej na pánvi (při nízké teplotě) a přisypte česnek
- Přidejte mleté vepřové na pánev a za stálého míchání osmažte cca 4 minuty
- Vypněte pánev a přidejte miso, cukr, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Opět zapněte pánev za za míchání hřejte na mírné teplotě cca 4 minuty
- Přidejte pražený sezam a promíchejte
Podávejte s rýží, chlebem nebo jakoukoliv zeleninou.
V lednici Vám miso-vepřové vydrží 3-4 dny, v mrazáku měsíc.
Recept pro nás připravili en.jp s.r.o. (Hiroto Nakagawa a Jun & Petra Watabe), kteří provozují bistro a kavárnu En v Mánesově ulici v Praze. Určitě u nich některé z japonských dobrot ochutnejte!