Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o provozu našeho e-shopu během vánočních svátků. Tento rok už neposíláme. E-shop je samozřejmě v provozu nepřetržitě, takže nakupovat můžete kdykoliv. Vaše objednávky přijaté po datu 20.12. budeme odesílat od 2. ledna 2025. Dárkové poukazy emailem posíláme do 24.12. do 14:00 :-) Děkujeme za Vaši přízeň a přejeme Vám příjemný konec roku. Váš tým kojibakers

Okonomiyaki

Okonomiyaki je druh zelné placky, která patří mezi tradiční jídla japonské kuchyně. Někdy se jí přezdívá také japonská palačinka nebo japonská pizza. My vám dnes díky Daniele Bystrické z olomoucké Entrée restaurace nabídneme jednu z variant této lahůdky, ve které najdete naše miso i tamari.

 

Okonomiyaki placky

 

Ingredience:

  • Hladká mouka - 150 g
  • Bílé zelí - 260 g
  • Vejce - 2 ks
  • Slanina - 200 g
  • Cibule - 100 g
  • Tamari pohanková - 50 g
  • Dashi-no moto vývar - 220 g
    • (Vývar - 200 g voda + 2 lž. dashi-no moto)
  • Pažitka
  • Olej

 

Postup:

  1. Mouku, dashi vývar, tamari a vejce spojíme v kašičku
  2. Zelí, cibuli a slaninu nakrájíme na plátky
  3. Těstíčko spojíme s pevnými surovinami
  4. Smažíme pomalu dozlatova, případně dopečeme v troubě

 

Tamari kuřecí srdíčka

 

Ingredience:

 

Postup:

  1. Srdíčka očistíme, vložíme do misky, zalijeme tamari a mirinem
  2. Marinujeme v lednici cca 12 hod (24 hod ničemu neuškodí)

 

Okonomi omáčka

 

Ingredience:

  • Kečup - 3 lžíce
  • Worcester - 1 lžíce
  • Med - 4 lžíce
  • Tamari pohanková - 2 lžíce

 

Postup:

Veškeré suroviny zahřejeme v rendlíku, zamícháme.

 

 

Miso majonéza

 

Ingredience:

  • Žloutek - 3 ks
  • Rostlinný olej - 200 ml
  • Limetková šťáva - 1 ks
  • Miso cizrnové - 2 lžíce

 

Postup:

  1. Rozšleháme žloutky, pomalu přiléváme olej
  2. Za stálého šlehání vznikne požadovaná konzistence
  3. Při šlehání přidáme šťávu z jedné limety a miso

Alternativně je možné použít mixér a smíchat vše v něm

 

Servis:

 

Okonomiyaki máme usmaženou, potřeme majonézou a Okonomi omáčkou, na pánvi zprudka orestujeme srdíčka (cca 1 - 2 min), rozpůlíme, přidáme je na okonomiyaki placku, posypeme pažitkou, nebo jarní cibulkou.

 

Dobrou chuť!

 

 

 

 

 

Zpět do obchodu