Děkujeme Daniele Bystrické za další supr recept. Tento se nám (nejen) k podzimu více než hodí…
Ingredience:
- Lilek - 450 g
- Šalotka - 100 g
- Česnek - 4 stroužky
- Shiitake - 150 g
- Jidášovo ucho -50 g
- Shimeji - 50 g
- Gyoza knedlíčky - 1 balení
- Miso sójové - 2 lžíce
- Lahůdkové droždí - 2 lžíce
- Sirup javorový - 2 lžíce
- Ústřičná omáčka - 2 lžíce
Ingredience na servis:
- Tamari cizrnová
- Nakládané houby
- Kopr
Postup:
- Lilek propícháme vidličkou a dáme celý péct do trouby na 200 °C cca 30 min
- Pokud máme shiitake sušené namočíme si je dopředu do vody (30-60 min)
- Šalotku, česnek a houby si nakrájíme na malé kostičky
- Hotový, upečený lilek rozkrojíme, vydlabeme a rozmačkáme
- Na pánvi orestujeme houby se zeleninou, přidáme lilek a ostatní tekuté suroviny, chvíli podusíme
- Takto připravenou ,,pastou‘‘ naplníme gyozové těsto do libovolného tvaru knedlíčků
- Knedlíčky připravujeme na páře cca 3-5 min
- Dozdobit a dochutit je můžeme nakládanými houbami (v našem případě nakládané shimeji), na vrch knedlíčku kapkou ústřičné omáčky a koprem
- Knedlíčky jíme nejlépe ihned po vyndání z pařáčku, namáčíme do tamari
Dobrou chuť!