Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o provozu našeho e-shopu během vánočních svátků. Tento rok už neposíláme. E-shop je samozřejmě v provozu nepřetržitě, takže nakupovat můžete kdykoliv. Vaše objednávky přijaté po datu 20.12. budeme odesílat od 2. ledna 2025. Dárkové poukazy emailem posíláme do 24.12. do 14:00 :-) Děkujeme za Vaši přízeň a přejeme Vám příjemný konec roku. Váš tým kojibakers

Shiokoji kachna, petržel, miso pyré, jalovec omáčka

Na sváteční dny třeba dostanete chuť na výjimečné jídlo. Daniela Bystrická z Entrée restaurace Vám nabízí jednu z možností – chuťově dokonalou kachnu. První krok začíná už tři dny předem, ale věřte nám, že tohle čekání na práci koji enzymů se vyplatí.

Za recept děkujeme do Olomouce a Vám doporučujeme tenhle recept vyzkoušet.

Shiokoji kachní prso

Postup:

  1. Kachní prso očistíme a kůži nakrojíme (mřížka)
  2. Přendáme do vakuovacího sáčku, přidáme Shiokoji, tolik aby bylo prso v koji ze všech stran obalené a zavakuujeme.
  3. Necháme v lednici 3 dny!

Petrže, Miso pyré

Ingredience:

  • Petržel - 350 g
  • Cibule - 1 ks
  • Miso hrachové - 4 lžíce
  • Vývar (kuřecí) - 250 ml
  • Smetana 31 % - 75 ml
  • Kysané podmáslí - 200 ml
  • Česnek sušený - 0,5 lžíce
  • Lahůdkové droždí - 2 lžíce
  • Olej

 

Postup:

  1. Petržel a cibuli oloupeme, nakrájíme najemno
  2. Na oleji zarestujeme oboje do zlatova, přisypeme lahůdkové droždí a česnek
  3. Zalijeme vývarem, smetanou, provaříme
  4. Dochutíme misem a kysaným podmáslím
  5. Rozmixujeme na pyré

Omáčka z červeného vína a jalovce


Ingredience:

  • Cibule - 1 ks
  • Jalovec - 1 lžíce (4-5 g)
  • Červené víno - 300 ml
  • Cukr - 1 lžíce
  • Zredukovaný kuřecí vývar - 70 ml
  • Výpek z kachního prsa
  • Máslo - 70 g


Postup:

  1. Na výpeku z kachního prsa zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli
  2. Přihodíme jalovec, zarestujeme
  3. Zasypeme cukrem
  4. Zalijeme červeným vínem, necháme zredukovat na glazé
  5. Přilijeme zredukovaný kuřecí vývar
  6. Přihodíme studené kostky másla, rozmícháme

Servis

  1. Shiokoji kachnu opláchneme ve studené vodě, usušíme, opepříme
  2. Vložíme na studenou pánev, pomalu restujeme
  3. Jakmile kachna uvolní tuk, přelíváme jím maso z vrchu
  4. Délka přípravy kachního prsa se liší kus od kusu, podle velikosti kachny, cca se pohybujeme okolo 5-10 min
  5. Hotové prso necháme poloviční čas, který strávilo na pánvi odpočívat v pokojové teplotě
  6. Kachnu už není nutné solit, shiokoji udělá svoje

 

Jako doplňující garnish můžeme použít cibuli povařenou v červeném víně nebo nakládanou petržel, povařenou cca 3-5 min v kyselosladkém nálevu, skvěle funguje také granátové jablko nebo čerstvé brusinky povařené ve vínu s cukrem.

 

Dobrou chuť!

 

 

 

Zpět do obchodu