Jakmile Daniela Bystrická ochutnala Shiokoji s fermentovaným kampotským pepřem, bylo jasno. Prý nejlepší shiokoji, co máme. A tak na sebe skvělý recept nenechal dlouho čekat. Děkujeme 😊
Shiokoji Rib eye
Ingredience:
- Rib eye steak
- Shiokoji s fermentovaným pepřem
Postup:
- Rib eye steak potřeme Shikoji s fermentovaným pepřem
- Necháme odležet v lednici několik hodin (přes noc)
- Takto marinovaný steak připravujeme na pánvi kratší dobu, dáváme pozor, aby se nespálil, použijeme hodně másla na přelívání masa
- Hotový steak necháme poloviční dobu, kterou byl na pánvi odpočinout
Pepřová omáčka z fermentovaného pepře
Ingredience:
- Šalotka - 1 ks
- Zredukovaný kuřecí vývar - 100 g
- Red label whisky - 40 g
- Fermentovaný kampotský pepř - 15 g
- Smetana 31% - 50 ml
- Máslo
Postup:
- Na másle orestujeme najemno nakrájenou šalotku
- Zalijeme Red Label whisky, necháme odpařit alkohol
- Přidáme fermentovaný pepř (já ho ještě trochu podrtila v hmoždíři)
- Zalijeme zredukovaným vývarem a smetanou
- Provaříme, necháme na mírný stupeň infuzovat
- Případně přidáme ještě máslo a zašleháme, nebojíme se dochutit přímo Shiokoji s fermentovaným pepřem
Doufáme, že vyzkoušíte.
Dobrou chuť!