Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o provozu našeho e-shopu během vánočních svátků. Tento rok už neposíláme. E-shop je samozřejmě v provozu nepřetržitě, takže nakupovat můžete kdykoliv. Vaše objednávky přijaté po datu 20.12. budeme odesílat od 2. ledna 2025. Dárkové poukazy emailem posíláme do 24.12. do 14:00 :-) Děkujeme za Vaši přízeň a přejeme Vám příjemný konec roku. Váš tým kojibakers

Shiokoji rib eye steak s fermentovaným pepřem

Jakmile Daniela Bystrická ochutnala Shiokoji s fermentovaným kampotským pepřem, bylo jasno. Prý nejlepší shiokoji, co máme. A tak na sebe skvělý recept nenechal dlouho čekat. Děkujeme 😊

Shiokoji Rib eye

Ingredience:


Postup:

  1. Rib eye steak potřeme Shikoji s fermentovaným pepřem
  2. Necháme odležet v lednici několik hodin (přes noc)
  3. Takto marinovaný steak připravujeme na pánvi kratší dobu, dáváme pozor, aby se nespálil, použijeme hodně másla na přelívání masa
  4. Hotový steak necháme poloviční dobu, kterou byl na pánvi odpočinout

 

Pepřová omáčka z fermentovaného pepře


Ingredience:

  • Šalotka - 1 ks
  • Zredukovaný kuřecí vývar - 100 g
  • Red label whisky - 40 g
  • Fermentovaný kampotský pepř - 15 g
  • Smetana 31% - 50 ml
  • Máslo

Postup:

  1. Na másle orestujeme najemno nakrájenou šalotku
  2. Zalijeme Red Label whisky, necháme odpařit alkohol
  3. Přidáme fermentovaný pepř (já ho ještě trochu podrtila v hmoždíři)
  4. Zalijeme zredukovaným vývarem a smetanou
  5. Provaříme, necháme na mírný stupeň infuzovat
  6. Případně přidáme ještě máslo a zašleháme, nebojíme se dochutit přímo Shiokoji s fermentovaným pepřem


Doufáme, že vyzkoušíte.

Dobrou chuť!

 

 

 

Zpět do obchodu