Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o provozu našeho e-shopu během vánočních svátků. Tento rok už neposíláme. E-shop je samozřejmě v provozu nepřetržitě, takže nakupovat můžete kdykoliv. Vaše objednávky přijaté po datu 20.12. budeme odesílat od 2. ledna 2025. Dárkové poukazy emailem posíláme do 24.12. do 14:00 :-) Děkujeme za Vaši přízeň a přejeme Vám příjemný konec roku. Váš tým kojibakers

Shiokoji řízek

Ingredience:

  • 500g vepřového nebo kuřecího masa
  • 3 polévkové lžíce shiokoji
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 2 vejce
  • 1 čajová lžička sezamového semínka (bílé nebo černé)
  • zip lock uzavíratelný sáček
 
Postup:
 
  1. Maso nakrájíme na menší plátky, nejlépe miniřízečky. Lépe se tak marinují.
  2. Maso vložíme do sáčku, přidáme 3 lžíce shiokoji, sáček uzavřeme a propracujeme maso a shiokoji v rukou, tak aby se shiokoji pěkně do masa vmasírovalo a necháme marinovat v lednici nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc. Nesolíme ani nepepříme! Shiokoji dá masu jemnou slanost a křehkost.
  3. Namarinované maso vyndáme z lednice a připravíme trojobal. Smícháme strouhanku se sezamovým semínkem, připravíme mouku a rozmícháme v misce dvě vajíčka.
  4. Maso obalujeme v trojobalu, postupně mouka, vejce a strouhanka se sezamem.
  5. Řízečky smažíme dozlatova.
  6. Servírování nejlépe s fermentovaným čínským zelím hakusai oshinko.
 
 

 
shiokoji_rízek_1
 
shiokoji_rízek_3
 
shiokoji_rízek_4
 
shiokoji_rízek_5
 
shiokoji_rízek_6
 
shiokoji_rízek_7
 
Na řízky lze použít i vepřovou pečeni s tučnějším okrajem, shiokoji maso zjemní a tučnou část rozpustí, chuťově tak vznikne delikátní pokrm plný umami.

 

Recept pro nás připravili en.jp s.r.o. (Hiroto Nakagawa a Jun & Petra Watabe), kteří provozují bistro a kavárnu En v Mánesově ulici v Praze. Určitě u nich některé z japonských dobrot ochutnejte!

Zpět do obchodu