Špenát s tamari a hořčičnými semínky
Pro fanoušky lehkých jídel plných chutí tu máme další skvost japonské kuchyně. Nechte se inspirovat.
Ingredience pro dvě porce:
- 100g čerstvého špenátu nebo pak choi
- 70 tuňáka (z plechovky)
- 15g celý hořčičných semínek
- 15ml tamari
- pár kapek sezamového oleje (nebo olivového)
- 5g soli
- špetku bílého sezamu
Postup:
- Uvařte špenát v osolené vodě (krátce, cca 1 min).
- Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
- Vymačkejte vodu ze špenátu a nakrájejte jej na cca 4cm kousky (viz fotka).
- Dobře promíchejte v misce tuňáka, hořčičná semínka, tamari a sezamový olej.
- Servírujte na talíři s posypkou sezamu.
Zdravé a lehké jídlo s vynikající chutí k různým příležitostem.
Recept pro nás připravili en.jp s.r.o. (Hiroto Nakagawa a Jun & Petra Watabe), kteří provozují bistro a kavárnu En v Mánesově ulici v Praze. Určitě u nich některé z japonských dobrot ochutnejte!