Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o provozu našeho e-shopu během vánočních svátků. Tento rok už neposíláme. E-shop je samozřejmě v provozu nepřetržitě, takže nakupovat můžete kdykoliv. Vaše objednávky přijaté po datu 20.12. budeme odesílat od 2. ledna 2025. Dárkové poukazy emailem posíláme do 24.12. do 14:00 :-) Děkujeme za Vaši přízeň a přejeme Vám příjemný konec roku. Váš tým kojibakers

Sýr nakládaný v misu

V misu je možné různé věci nakládat. Velmi často zeleninu, ale dnes si ukážeme nakládaný sýr.

 

Ingredience na jednu mísu:

  • 2 lžíce misa (sójového, hrachového nebo jiného, které preferujete)
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce bílého vína
  • Půl čajové lžičky medu
  • Půl lžičky sezamového oleje (pokud máte)
  • Jakýkoliv sýr, který máte rádi (mozzarella, camembert, cheddar, ...)

 

Postup: 

  1. Vložte miso, cukr, víno, med a olej do plastového sáčku a dobře promíchejte.
  2. Přidejte do sáčku sýr (nakrájený na kostky).
  3. Vytlačte ze sáčku všechen vzduch.
  4. Nechte v lednici minimálně 1-2 dny.
  5. Vyndejte sýr ze sáčku, případně nakrájejte a podávejte.

 

Chuť je trochu slaná a tak sýr můžete přidat do salátů, do sendviče nebo na krekru.

Skvěle chutná s chilli a bílým vínem, pivem nebo japonským saké :-)

 

Recept pro nás připravili Jun & Petra Watabe, Hiroto Nakagawa, svého času provozovatelé japonského bistra v Praze.

 

 

 

 

 

 

 

Zpět do obchodu