V misu je možné různé věci nakládat. Velmi často zeleninu, ale dnes si ukážeme nakládaný sýr.
Ingredience na jednu mísu:
- 2 lžíce misa (sójového, hrachového nebo jiného, které preferujete)
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce bílého vína
- Půl čajové lžičky medu
- Půl lžičky sezamového oleje (pokud máte)
- Jakýkoliv sýr, který máte rádi (mozzarella, camembert, cheddar, ...)
Postup:
- Vložte miso, cukr, víno, med a olej do plastového sáčku a dobře promíchejte.
- Přidejte do sáčku sýr (nakrájený na kostky).
- Vytlačte ze sáčku všechen vzduch.
- Nechte v lednici minimálně 1-2 dny.
- Vyndejte sýr ze sáčku, případně nakrájejte a podávejte.
Chuť je trochu slaná a tak sýr můžete přidat do salátů, do sendviče nebo na krekru.
Skvěle chutná s chilli a bílým vínem, pivem nebo japonským saké :-)
Recept pro nás připravili Jun & Petra Watabe, Hiroto Nakagawa, svého času provozovatelé japonského bistra v Praze.