Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o provozu našeho e-shopu během vánočních svátků. Tento rok už neposíláme. E-shop je samozřejmě v provozu nepřetržitě, takže nakupovat můžete kdykoliv. Vaše objednávky přijaté po datu 20.12. budeme odesílat od 2. ledna 2025. Dárkové poukazy emailem posíláme do 24.12. do 14:00 :-) Děkujeme za Vaši přízeň a přejeme Vám příjemný konec roku. Váš tým kojibakers

Větrníky s miso krémem

Slané miso se hodí i do sladkých receptů. Opakovaně nás o tom přesvědčila skvělá kuchařka Daniela Bystrická a díky ní Vám můžeme nabídnout další z receptů, který pro nás/vás připravila. Větrníky s miso krémem…

 

Větrníky

 

Ingredience:

  • Voda - 90 g
  • Mléko - 100 g
  • Máslo - 85 g
  • Sůl - 3 g
  • Med - 6 g
  • Hladká mouka - 115 g
  • Vejce - 190 g

 

Postup:

  1. Vodu, mléko, máslo, sůl a med zahřejeme
  2. Přisypeme mouku a odpalujeme těsto
  3. Na mírném plameni (stupni) odpalujeme alespoň 5 min
  4. Necháme lehce vychladnout
  5. Směs dáme do robotu a pomalu přilíváme vajíčka
  6. Takto vypracujeme těsto podobající se táhlému krému
  7. Naplníme do cukrářských sáčků
  8. Na plech s pečícím papírem vytvarujeme požadovaný tvar
  9. Pečeme při 175 °C cca 25 min (horkovzduch)
  10. Po upečení necháme úplně vychladnout
  11. Rozkrojíme a plníme krémy

 

Miso prach

Ingredience:

Postup:

  1. Rozetřené miso na tenkou vrstvu usušíme v jakékoliv sušičce a poté namixujeme najemno
  2. Zamícháme sušené miso (prach), cukr moučka a skořici v poměru 1:3:1

 

Miso karamelový krém  

Ingredience:

  • Cukr krupice - 200 g
  • Máslo - 80 g
  • Smetana - 1 dcl
  • Maldon - 0,5 čajové lžičky
  • Oříšková pasta (arašídová) - 1 lžička
  • Miso aka sójové - 1 lžička

 

Postup:

  1. Cukr rozpustíme na karamel, přidáme máslo a smetanu
  2. Do rozpuštěného karamelu přidáme miso, oříškovou pastu a špetku Maldon soli
  3. Pokud by směs byla moc tekutá svařujeme, případně přidáme 1 lžíci gustinu a za stálého míchání provaříme
  4. Chladíme, plníme do cukrářského pytlíku

 

 

Vanilkový krém

 

Ingredience:

  • Smetana 31% - 380 g
  • Vanilkový lusk - 1 ks
  • Bílá čokoláda - 150 g
  • Mascarpone - 100 g
  • Želatina - 3 plátky

Postup:

  1. Želatinu namočíme do studené vody, necháme 10 min nabobtnat
  2. Smetanu zavaříme, infuzujeme vanilku (pár minut)
  3. Přidáme želatinu, vycedíme na čokoládu s mascarpone
  4. Mixujeme, chladíme, plníme do cukrářského pytlíku

 

Jestli je „sladké“ vaše hobby, určitě recept vyzkoušejte. Mile překvapíte nejen své blízké, ale i sami sebe 😊

 

Dobrou chuť!

 

 

 

 

 

Zpět do obchodu