Cibulové koji
Opět po čase navazujeme na dřívější recepty z komekoji, které nám připravuje Yuhi Che. S pomocí enzymatické rýže je totiž velmi snadné připravit si vlastní dochucovadlo či marinádu a tou pak upravit oblíbený recept. Dnes Vám nabídneme cibulové koji.
Ingredience:
- Sušená komekoji (alternativně genmaikoji) – 100g
- Sůl – 60g
- Cibule – 300g
Postup:
- Smíchejte komekoji a sůl
- Nakrájejte cibuli na drobné kousky
- Vše spolu dobře promíchejte
- Vložte do čisté sklenice, uzavřete, ale neutahujte!
- Nechte v pokojové teplotě zrát tři dny, jednou denně promíchejte NEBO nechte zrát 10 hodin při teplotě 60°C
Jednoduché a uvidíte, že i chutné. A cibulovou koji si můžete vyzkoušet hned příště třeba se smaženými kalamáry kroužky.