Jablečné koji a „hot-milk drink“

Yuhi Che pro nás tentokrát připravila sladkou variantu koji s jablky. Koji enzymy v průběhu přípravy naštěpí složité cukry na jednoduché a výsledná kaše je tak sladká a můžete ji použít jako unikátní sladidlo při pečení, jako džem nebo jako marinádu na maso.

 

A přidáme i způsob, který máme nejraději, jako teplý „hot-milk“ nápoj se skořicí, který zejména v zimních dnech parádně zahřeje.

 

Jablečné koji

Ingredience:

  • Jablka (bez jadřince)– cca 200g
  • Komekoji – 100g

Postup:

  1. Rozmačkejte jablka na jemno
  2. Smíchejte s komekoji
  3. Vložte do čisté nádoby / sklenice
  4. Nechte 3-5 dní v pokojové teplotě (a zamíchejte 1x denně) nebo 8-9 hodin při teplotě 60°C

 

A sladkou jablečnou kaši na způsob Amasaké máte připravenu. Sníst můžete samotnou nebo použít jako sladidlo.

 

Jablečný koji „hot-milk“ nápoj

Ingredience:

  • Jakékoliv mléko (my používáme rostlinné)
  • Jablečná koji
  • Skořice

Postup:

  1. Ohřejte mléko, ale nevařte!
  2. Přidejte jablečné koji dle chuti
  3. Přidejte skořici dle chuti

 

Jednoduché, ale velmi velmi chutné!

 

Zpět do obchodu