Tamari koji

Umami dochucovadlo na druhou. Yuhi Che spojila sílu koji a tamari a vytvořila skvělou marinádu, kterou použila na rybu před pečením (a do ryby, což na fotce není vidět).

 

Příprava je jednoduchá a potřebuje v podstatě jen čas a výsledek stojí za to, proto recept rádi sdílíme a vřele doporučujeme vyzkoušet. A ne jenom na ryby, ale s tím si už poradíte 

 

Ingredience:

Postup:

  1. Dobře promíchejte komekoji a tamari
  2. Vložte do čisté nádoby a nechte zrát v pokojové teplotě 5-7 dní nebo kolem 8 hodin při teplotě 60°C
  3. Pokud chcete, můžete ještě směs rozmixovat najemno

 

Výslednou směs můžete použít i do běžných receptů místo soli a dochutit tak téměř jakékoliv jídlo.

Dobrou chuť.

 

 

Zpět do obchodu