Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o provozu našeho e-shopu během vánočních svátků. Tento rok už neposíláme. E-shop je samozřejmě v provozu nepřetržitě, takže nakupovat můžete kdykoliv. Vaše objednávky přijaté po datu 20.12. budeme odesílat od 2. ledna 2025. Dárkové poukazy emailem posíláme do 24.12. do 14:00 :-) Děkujeme za Vaši přízeň a přejeme Vám příjemný konec roku. Váš tým kojibakers

Kachní prso v koji, červená řepa, bramborové noky, pomeranč

Krásný a trochu náročnější recept pro sváteční stůl od Martina Baránka, sous-chefa Entrée restaurace, který budete moci brzo ochutnat přímo v Olomouci nebo si jej připravit i u Vás doma.

 

Kachní prso

 

Ingredience:

  • Kachní prso
  • Komekoji
  • Pomeranč
  • Tymián
  • Badyán
  • Zázvor

Postup:

  1. Kachní prso očistíme a dobře osušíme
  2. Koji rozmixujeme na jemný prášek
  3. Prso posypeme koji přes sítko a uložíme na dva dny do lednice
  4. Po dvou dnech prso opláchneme, osušíme a kůži nařežeme na jemnou mřížku
  5. Prso položíme tukem na studenou pánev bez oleje a pomalu začneme vypékat
  6. Prso začne pouštět tuk, kterým prso přeléváme, po 5-10 minutách (záleží, jak je prso velké) do pánve přidáme snítku tymiánu, jeden celý badyán, kousek oloupaného zázvoru a pomerančovou kůru a pokračujeme v přelévání tuku přes prso
  7. Doporučím prso udělat medium
  8. Po orestování necháme prso 5 minut odležet

 

Pomerančové segmenty

  1. Pomeranč očistíme od kůry
  2. Nožem vykrajujeme jednotlivé segmenty

 

Bramborové noky

 

Ingredience:

  • Brambory uvařené ve slupce – 300 g
  • Polohrubá mouka – 120 g
  • Sůl – 12 g
  • Vejce – 1 ks

Postup:

  1. Brambory po vystydnutí oloupeme a nastrouháme najemno
  2. Vše smícháme v míse
  3. Těsto hned začneme zpracovávat jinak začne řídnout
  4. Rozdělíme na několik částí ze kterých uválíme cca 2 cm tlusté špalky, ty potom krájíme na jednotlivé noky
  5. Vaříme v osolené vodě
  6. Po uvaření chladíme ve vodní lázni s ledem
  7. Osušené noky opékáme do zlatova na másle

 

Sladko - kyselá řepa

 

Ingredience:

  • Červená řepa – 300 g
  • Cibule – 100 g
  • Cukr – 10 g
  • Sádlo – 25 g
  • Kmín – 1 g
  • Hrachová tamari – 25 g
  • Višňový praocet – 25 g
  • Bobový list – 2 ks
  • Sůl - podle potřeby

Postup:

  1. Na sádle osmažíme cibulku do zlatova
  2. Přidáme kmín a bob. list a zarestujeme
  3. Přidáme nahrubo nastrouhanou řepu a pomalu restujeme
  4. Podlijeme trochou vody a 20 minut dusíme
  5. Přidáme ocet a tamari
  6. Vyvaříme přebytečnou kapalinu
  7. Případně dosolíme

 

Omáčka z červené řepy

 

Ingredience:

Postup:

  1. Fresh z červené řepy svaříme na 150 ml
  2. Přidáme tamari, ocet, škrob a zavaříme
  3. Přecedíme přes jemné sítko

 

Dokončení

  1. Na mandolíně nakrájíme jednu řepu na tenké plátky
  2. Namarinujeme octem a olivovým olejem
  3. Skládáme přes sladko kyselé zelí do ruliček

 

Tak co? Vyzkoušíte? Pokud ano, přejeme dobrou chuť!

 

 

Zpět do obchodu