Sušené maso

Chtěli jste si doma někdy vyzkoušet sušené maso? Martin Baránek, sous-chef v olomoucké Entrée Vám ukáže jak na to.

 

Ingredience:

  • Libové hovězí maso – 250 g
  • Chilli vločky - ½ čaj. lžičky
  • Sečuánský pepř - ½ čaj. lžičky
  • Cukr – 1 čaj. lžička
  • Česnek – 2 stroužky
  • Tamari cizrnová - 150 ml

 

Postup:

  1. Chilli vločky, česnek a sečuánský pepř podrtíme v hmoždíři na pastu
  2. Přidáme cukr, tamari a smícháme dohromady na marinádu
  3. Maso si očistíme od blan a tuku, Martin zde použil partii teres major (jemný kousek navazující na vysokou plec)
  4. Dáme podmrazit aby se nám lépe krájelo
  5. Krájíme po vlákně na proužky silné cca 1-2 mm
  6. Vložíme do připravené marinády a necháme maso marinovat 30 minut
  7. Poté maso lehce osušíme a dáme sušit na 75°C / 1 hod.
  8. Stáhneme teplotu na 55°C a dosušíme dalších 5 hod.

 

Věříme, že z výsledku budete nadšeni. Tyhle sušené kousky se hodí skutečně vždy a všude.

Dobrou chuť!                    

 

Zpět do obchodu