Chtěli jste si doma někdy vyzkoušet sušené maso? Martin Baránek, sous-chef v olomoucké Entrée Vám ukáže jak na to.
Ingredience:
- Libové hovězí maso – 250 g
- Chilli vločky - ½ čaj. lžičky
- Sečuánský pepř - ½ čaj. lžičky
- Cukr – 1 čaj. lžička
- Česnek – 2 stroužky
- Tamari cizrnová - 150 ml
Postup:
- Chilli vločky, česnek a sečuánský pepř podrtíme v hmoždíři na pastu
- Přidáme cukr, tamari a smícháme dohromady na marinádu
- Maso si očistíme od blan a tuku, Martin zde použil partii teres major (jemný kousek navazující na vysokou plec)
- Dáme podmrazit aby se nám lépe krájelo
- Krájíme po vlákně na proužky silné cca 1-2 mm
- Vložíme do připravené marinády a necháme maso marinovat 30 minut
- Poté maso lehce osušíme a dáme sušit na 75°C / 1 hod.
- Stáhneme teplotu na 55°C a dosušíme dalších 5 hod.
Věříme, že z výsledku budete nadšeni. Tyhle sušené kousky se hodí skutečně vždy a všude.
Dobrou chuť!