Ume koji
Osvěžující chuť, kterou můžete použít jako dresink nebo smíchat s horkou vodou a vytvořit nápoj, který Vám v dobrém slova smyslu pročistí žaludek. Alespoň podle Yuhi Che, naší japonské kamarádky a autorky tohoto receptu.
Ingredience:
- Komekoji – 100 g
- Umeboshi švestky bez pecek - 4-5 ks
- Voda – 100 ml
Postup:
- Nakrájejte nebo natrhejte umeboshi na malé kousky
- Smíchejte koji a umeboshi dohromady a přidejte vodu
- Vložte do čisté nádoby a nechte zrát v pokojové teplotě 3-5 dní nebo kolem 8 hodin při teplotě 60°C
- Pokud chcete, můžete ještě směs rozmixovat najemno
Výslednou směs můžete použít jako dresink. Na fotce je použitý na kuřecí prsa.
Dobrou chuť.