Volně navazujeme na dřívější recepty z komekoji, které nám připravuje Yuhi Che. Z této sušené enzymatické rýže si totiž můžete poměrně lehce připravit vlastní dochucovadla. Zde Vám nabídneme rajčatové koji.
Ingredience:
- Sušená komekoji (alternativně genmaikoji, nebo mugikoji) – 100g
- Sůl – 30g
- Nadrobno nakrájená rajčata – 250-300g
Postup:
- Smíchejte komekoji a sůl v čisté sklenici
- Přidejte rajčata a dobře promíchejte
- Uzavřete sklenici, ale neutahujte!
- Nechte v pokojové teplotě zrát jeden týden, jednou denně promíchejte NEBO nechte zrát 8 hodin v jogurtovači při teplotě 60°C
Jednoduché a dokonalé. Brzy přidáme i jeden z možných receptů na tradiční japonský recept, kde se rajčatové koji používá jako inspiraci pro Vaši kuchyni.