Tamari koji
Umami dochucovadlo na druhou. Yuhi Che spojila sílu koji a tamari a vytvořila skvělou marinádu, kterou použila na rybu před pečením (a do ryby, což na fotce není vidět).
Příprava je jednoduchá a potřebuje v podstatě jen čas a výsledek stojí za to, proto recept rádi sdílíme a vřele doporučujeme vyzkoušet. A ne jenom na ryby, ale s tím si už poradíte
Ingredience:
- Komekoji (nebo Genmaikoji)– 100 g
- Tamari – 200 ml
Postup:
- Dobře promíchejte komekoji a tamari
- Vložte do čisté nádoby a nechte zrát v pokojové teplotě 5-7 dní nebo kolem 8 hodin při teplotě 60°C
- Pokud chcete, můžete ještě směs rozmixovat najemno
Výslednou směs můžete použít i do běžných receptů místo soli a dochutit tak téměř jakékoliv jídlo.
Dobrou chuť.