Bazalkové koji
Další unikátní přísadou, kterou si doma můžete lehce vyrobit je Bazalkové koji. Opět díky Yuhi Che, která nás nepřestává udivovat tím, kde a jak lze komekoji a další naše produkty použít.
Výroba je standardně jednoduchá, tak jak to máme asi všichni rádi.
Ingredience:
- Sušená komekoji (alternativně genmaikoji, nebo mugikoji) – 100 g
- Sůl – 35 g
- Voda – 130 ml
- Nasekaná čerstvá bazalka – přiměřeně
Postup:
- Smíchejte komekoji a sůl v čisté sklenici
- Přidejte vodu
- Přidejte nasekanou bazalku a dobře promíchejte
- Uzavřete sklenici, ale neutahujte!
- Nechte v pokojové teplotě zrát jeden týden, jednou denně promíchejte NEBO nechte zrát 8 hodin v jogurtovači při teplotě 60°C
Takto získáte připravené dochucovadlo pro další vaření. Třeba kuřecí maso na bazalkovém koji, který Vám zde brzy představíme.