Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o provozu našeho e-shopu během vánočních svátků. Tento rok už neposíláme. E-shop je samozřejmě v provozu nepřetržitě, takže nakupovat můžete kdykoliv. Vaše objednávky přijaté po datu 20.12. budeme odesílat od 2. ledna 2025. Dárkové poukazy emailem posíláme do 24.12. do 14:00 :-) Děkujeme za Vaši přízeň a přejeme Vám příjemný konec roku. Váš tým kojibakers

Bazalkové koji

Další unikátní přísadou, kterou si doma můžete lehce vyrobit je Bazalkové koji. Opět díky Yuhi Che, která nás nepřestává udivovat tím, kde a jak lze komekoji a další naše produkty použít. 

Výroba je standardně jednoduchá, tak jak to máme asi všichni rádi.

Ingredience:

  • Sušená komekoji (alternativně genmaikoji, nebo mugikoji) – 100 g
  • Sůl – 35 g
  • Voda – 130 ml
  • Nasekaná čerstvá bazalka – přiměřeně

Postup:

  1. Smíchejte komekoji a sůl v čisté sklenici
  2. Přidejte vodu
  3. Přidejte nasekanou bazalku a dobře promíchejte
  4. Uzavřete sklenici, ale neutahujte!
  5. Nechte v pokojové teplotě zrát jeden týden, jednou denně promíchejte NEBO nechte zrát 8 hodin v jogurtovači při teplotě 60°C

Takto získáte připravené dochucovadlo pro další vaření. Třeba kuřecí maso na bazalkovém koji, který Vám zde brzy představíme.

Zpět do obchodu